Turens guide, Paul, vil stå klar i ankomsthallen, når du lander med dit fly i Florianopolis. Transfer – ca. 3times køretur – til Coxilha Rica og Fazenda da Chapada nær Lages. Du bliver budt velkommen til Fazendaen med en lokal velkomstdrink og du introduceres til de Gauchos, der vil ledsage os på hele turen. Du vil også blive introduceret til hestene inden du indkvarteres i et af Fazendaens hyggelige og komfortable værelser.
Efter en lækker middag vil vi hygge lidt i baren. Lokale gauchos underholder med musik og lokal folklore. Det vil blive en dejlig første aften.
Efter morgenmaden sadler vi hestene tidligt og rider ud omkring kl. 9 i retning mod Fazenda Rodeio Bonito. Allerede efter de første få minutter vil du opdage, hvor smuk regionen egentlig er. Vi rider gennem brede og bølgende, grønne bakker, spækket med Araucaria træer, og vi krydser uspolerede floder. Du vil sikkert aldrig glemme din første gode galop på din Criollo hest. Efter ca. 4 timers ridning når vi frem til en typisk fazenda, hvor frokosten venter. Efter et godt og velfortjent måltid og en lille siesta sadler vi op igen omkring kl. 14. Vi fortsætter mod fazenda Rodeio Bonito gennem det smukke landskab omkring Coxilha Rica. Her finder vi også den velbevarede Tropeiro Route, der stammer fra kolonitiden. Denne 250 år gamle rute blev brugt til transport af kvæg og muldyr fra Rio Grande do Sul og Argentina til Sao Paulo. Gauchos drev flokke af dyr tusinder af kilometer og var væk i måneder. Man fragtede også varer, på hest og muldyr, ad denne rute gennem mange år. Vejen er omkring fire meter bred, lavet af sten og blev bygget af slaver. Korridoren løber flere hundrede kilometer gennem Coxilha Rica og delstaten Santa Catarina. Tropeiro betyder kavalerist.
Vi følger denne historiske rute nogle få kilometer og ankommer omkring kl. 17.30 til fazenda Rodeiro Bonito. Vi bydes velkommen af ejeren Lucia. En solid og lækker middag lægger grunden for en hyggelig aften på denne traditionelle Gaucho fazenda.
Efter et solidt morgenmåltid stiger vi i sadlerne omkring kl. 9 og rider gennem et mere barsk Coxilha landskab. Vi klatrer op og ned, vi traver og galoperer, vi krydser floder og ser vandfald. Fra toppen af et grønt bjerg har du en fantastisk udsigt ud over landskabet til alle sider, kun dig og de brede vidder! Coxilha er helt tilbage fra kolonitiden et fantastisk kvægområde. Mange kvæg gårde (fazendas) ligger på jorder, der strækker sig ganske mange tønder land omkring gården, og de fleste er mere end 200 år gamle. Vi ankommer til en lille farm, hvor Dona Vera har tilberedt fantastisk frokost til os. Om eftermiddagen rider vi endnu 3½ time ind til vi kommer tilbage til Fazenda Rodeiro Bonito. Efter et opkvikkende bad og en lækker middag venter en dejlig blød seng i denne hyggelige fazenda.
Vi drager af sted på hesteryg kl. 9 med retning mod de høje pampassletter i Coxilha Rica, hvor udsigterne er vidunderlige. Hestene, gauchoerne, landskabet, atmosfæren i gruppen, følelsen af frihed ….ingen ønsker at rejse retur efter denne tur! Efter frokost i det fri fortsætter vi vores ridt til den næste fazenda. Lua Cheia er målet og dagens overnatningssted, og her har ejerne, Dido og Sonia tilberedt det bedste grillede lam i verden!. Dido er dyrlæge og elsker at tilberede BBQ. Vi gør det lidt hyggeligt med en drink og lidt gaucho musik.
Efter morgenmaden sadler vi hestene. Dagen bliver en rigtig gaucho dag, og for dem der føler sig motiveret til det (og afhængig af sæson) er der gode muligheder for at give gauchoerne en hjælpende hånd med at samle kvæg eller får sammen på hesteryg. Det at drive kvæg er altid fantastisk sjovt. Vi driver kvæget til foldene, hvor de skal vaccineres. Her oplever du på helt tæt hold gauchoernes daglige arbejde.
Er du ikke lige til gaucho arbejde, er der gode muligheder for at se aktiviteterne. Ønsker du at lære, hvordan man ”roper”? Vore gauchoer lærer gerne deres hemmeligheder fra sig! Efter frokost, fortsætter vi vores ridt til Fazenda São João. Efter ankomst til denne fazenda i Portugisisk stil, trækker vi støvlerne af, nyder et forfriskende brusebad og kaldes til bordet af middags gong-gongen til et godt måltid mad, en kold øl eller en varm Pinga (lokal rom).
Efter morgenmaden sadler vi hestene og rider ud til endnu en skøn dag i sadlen. Vi møder ganske ofte andre gauchos, som har travlt med deres arbejde. Disse sydamerikanske cowboys lever og arbejder stadig, som de gjorde for 100 år siden. Gaucho og hest matcher perfekt sammen, og de fungerer, som vi andre kun kan drømme om. Vi klatrer op og rider ned igen, den ene bakke stejlere end den anden, men der er masser af muligheder for gode galopper – og hestene elsker det. Vi kommer til Fazenda Ferradura og bydes velkommen af ejeren Gaucho Benjamin Krüzen. Vi serveres en god og lækker middag og tilbringer natten på denne traditionelle Gaucho fazenda.
Efter morgenmaden sadler vi hestene til en sidste dag i sadlen, et godt ridt frem til Fazenda da Chapada. Daniel, ejeren, byder os velkommen med Caipirinha og knus. Fazendaens værtinder tilbereder et lækkert måltid til os, mens de musikalske af gauchoerne musicerer og synger for os. Flasken med Pinga går lystigt rundt, og undertiden er der nogen der tager mod til sig og danser.
Det er altid en hyggelig aften med en venlig og varm atmosfære og knytter bånd til nogle af de lokale.
Vi overnatter på fazendaen.
Efter vores sidste morgenmad omkring kl. 8 tager vi afsked med Fazenda da Chapada, guiderne, gauchos og heste og kører af sted omkring kl. 8, lidt afhængig af dit og den øvrige gruppes flyforbindelser. Vi kører til Florianopolis lufthavnen. Skal du blive længere tid i området kan du blive sat af i downtown Florianopolis.
Ellers er det tid for afsked med din vært. Brasilien er et stort og spændende land, og måske du er på vej mod nye eventyr et andet sted i dette dejlige land. Måske skal du bare hjem til hverdagen efter en helt uforglemmelig oplevelse som gaucho.
Hent print-venlig PDF