Ankomst til Malaga og transfer til ranchen. Middag, præsentation af de kommende dages tur og overnatning på ranchen
Efter morgenmaden skal du lære din hest at kende og ranchens måde at ride på. To ridt, et om morgenen og et om eftermiddagen, på omkring to timer hver, giver dig mulighed for at blive fortrolig med terrænet og opleve hestens fine håndtering af terrænet og dens præstationer i cross-country ridt. Frokost og aftensmad bliver begge serveret i ranchens restaurant.
For mange af jer er en ridetur på stranden et højdepunkt (ikke inkluderet), og i dag får I muligheden for at gøre det til virkelighed. Efter morgenmaden kører I langs Costa del Sol, krydser Marbella, Estepona, Gibraltars historiske klippe og ved godt vejr nyd en fantastisk udsigt over Afrikas kyster. Du krydser Tarifa, hvor Atlanten indbyder til ture på sandstranden og i skyggen af fyrretræer eller åbne marker. Undtagen i sommermånederne vil du bare krydse nogle lokale fiskere og køer, der nyder det varme sand. Du kan bruge eftermiddagen til at nyde en typisk fiskerestaurant og besøge Tarifa, det sydligste punkt i Europa med mulighed for at se på wale. (leje en bil anbefales).
Eller du bruger dagen til nogle ture i ranchens omgivelser, en tur i bjergene eller en ekstra ridelektion. Middag på ranchen.
Fra ranchen rider vi ud på vores tapas trail i "Sierra de Mijas". På brede stier klatrer vi langsomt men støt til en højde på omkring 800 meter over havets overflade. På stejle dele af stigningen er det nødvendigt at stige af og lede hesten (medbring vandresko eller -støvler i stedet for ridestøvler). Fra plateauet er der en betagende udsigt. På den ene side kan du se Costa del Sol med sine fine strande og mange turisthoteller, og på den anden side starter det virkelige andalusiske landskab, langt væk fra enhver form for turisme. Sierra er et naturreservat, der ikke kun byder på fantastiske udsigter, men også nærer bjergkilder, hvor vi kan holde en kort pause for at forfriske hestene og os selv. Hestene skal overnatte ved foden af bjerget i folde på "Pinos de Alhaurin ", mens vi får chancen for at besøge en " venta ". Det er typiske små, hyggelige restauranter, der oprindeligt også havde små butikker for alskens dagligvarer. Ventas er samlingspunkter for lokalbefolkningen, ikke kun for at spise, men også for at socialisere. Maden er traditionel og autentisk lokal, ofte arbejder "mødre" og "bedstemødre" ved ovnen. Sidst på dagen serveres aftensmaden på ranchen, hvor du også overnatter.
I dag lader vi det hektiske hverdagsliv bag os og rider gennem små landsbyer og passerer mange traditionelle fincaer (ranches). Trafikpropper i dette område skyldes for det meste flokke af får eller geder, som blot viser at uret stadig tikker langsomt her. Vi vil krydse den lille "Arroyo de Pedregal" og starte en beskeden opstigning til "Sierra Llana". Bjergstien er ganske kort og ikke særlig stejl, men sceneriet er fantastisk. Efter nedstigning igen rider vi rundt om bjerget via den gamle handelsrute "Almontaje" og ankommer til dagens destination. Efter at have afsadlet og striglet hestene, begiver vi os på vej til en meget speciel middag på venta "El Tintero de Campero". Gæsterne bestiller ikke retterne via en menu, men maden bliver frisk tilberedt og falbudt af tjenerne ved bordet. Den der råber først og højest vil blive serveret først. Du får mulighed for at prøve en række lækre retter.
Vi forlader bjergene og krydser "Rio Guadalhorce". Med en længde på mere end 160 kilometer er det den vigtigste flod i provinsen Malaga, der forsyner de omkringliggende områder med tilstrækkeligt vand til landbrug og plantager. Der er kun få steder at krydse floden. Vi rider til den gamle landsby "Estacion de Cartama", i tidligere tider en vigtig handelsby i regionen Malága. I denne egn er det typisk frugtplantager og grøntsagsavl, der sætter sit præg på landskabet. Andalusien er især kendt for lækre appelsiner, mandariner, citroner, men også for oliven, avocado og mandler. Hestene skal efter dagens ridt overnatte på den specielle "Pena Caballista", en lille venta midt ude i landskabet, der naturligvis også har en stald til ridende folk! Egnens folk kommer ofte ridende til baren for at nyde en drink, udveksle lokal sladder med deres venner og de nyder ofte drinken, mens de stadig sidder på hesteryggen.
På dagens tur passerer vi "Hacienda La Esperanza", en imponerende stor finca, der gennem generationer har arbejdet dedikeret med avl og opdræt af den spanske hest: Pura Raza Espanola (PRE). Vi rider ca. 4.5-5 timer denne dag.
Efter at have læsset hestene på trailer tager vi en kort omvej langs det smukke vandreservoir "Embalse Almogia" til vores sidste tapas station. Turen har givet dig et enestående indtryk af det typiske, langsomme liv i Andalusien fra ryggen af en ivrig Andalusier hest, fjernt fra det hektiske tempo ved turiststederne og med fine muligheder for gå off-line og socialisere med andre hesteglade mennesker. Vi passerer "Puerto de la Torre" på vores vej tilbage og vil benytte lejligheden til at gøre et kort ophold. Her holder en af egnens fine saddelmagere til. "Guarnicionaria Juan Zumaquero" tilbyder stilfuldt spansk læder ridetilbehør, smukke souvenirs og er et godt sted at afslutte en dejlig tur.
Der er transfer tilbage til lufthavnen i Malaga
Turen kan ændres afhængig af lokale forhold som vejr og fremkommelighed
Hent print-venlig PDF